Fick i fredags med mig rabarber från pappa och plockade hallon i trädgården i förmiddags. Har rensat hallonen och skurit rabarbern och väntar nu på att Tomas ska komma med socker och mjöl. Jag gör en enkel smulpaj för det går snabbt och jag tycker det är supergott.
Smuldeg till paj
(Vår kokbok, Norstedts 2009)
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
Blandas snabbt ihop!
Smulpaj
Smulpaj
6-8 portioner. Tid 45 min. Ugn 225 grader
1 sats smuldeg
ca 1 liter bär/rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Bred ut bär eller frukt i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjölet med det skurna i formen.
Gräddning; Fördela smuldegen över bär eller frukt. In med pajen mitt i ugnen till den har fått färg i ca 15-20 minuter. Servera med vaniljvisp eller glass.
/L.A
/L.A
Bärpaj,
Kommentera